Over ons Harmonie

2011

We starten het jaar 2011 met het nieuwjaarsconcert. Dit traditionele concert was als vanouds een gezellige start van het nieuwe jaar. Vele Klimmenaren waren aanwezig en genoten van een lichtvoetig concert.In April werd een concert gegeven t.g.v. de hoevefeesten in Hulsberg. De
dirigent gebruikte dit concert als extra generale repetitie door 3 van 5 stukken van het Concert Clumma programma te spelen.22 Mei was het 1e Concert Clumma. Een samenwerking tussen de Berggalm en Lionsclub Heerlen Landsfort. Het concert was een groot succes. Muzikale hoofdmoot was de
muziek van de Lord of the Rings. Als solist trad Lilit Sati op en harpist Bob Heuvelmans. Verrassingselement zat in de verteller die als een van de figuren uit het verhaal van De Lord of the Rings de oude preekstoel in de kerk gebruikte om uitleg te geven over de muziek en hiermee de 5 delen aan elkaar praatte. Aansluitend was er een Preuverie in zaal Keulen. Hier werden 4 authentieke Limburgse hapjes geserveerd. Clumma was een samenwerking tussen de Lions en de Berggalm. Een deel van de opbrengst werd geschonken aan het Knoevelhofke en aan de jeugdopleiding van de Berggalm.

De aanwas van nieuwe leerlingen ging steeds meer achteruit. Van de Vio leerlingen starten er soms maar 1 of 2 daadwerkelijk met een Hafa opleiding. Om meer kinderen te enthousiasmeren is er gestart met project Klinkend Perspectief. Uitgangspunt van dit project is dat elk kind recht heeft op kennismaken met muziek. Prinses Maxima is een fervent aanhanger van dit initiatief en bezocht in het kader hiervan in november een basisschool in Landgraaf. In het kader van Klinkend perspectief organiseert de Berggalm i.s.m. muziekschool Kerkrade m.i.v. het schooljaar 2011/2012 muziekles voor de kinderen van groep 5. Er wordt gewerkt in blokken. Als afsluiting van een blok komen enkele muzikanten van De Berggalm op school en laten de kinderen kennismaken met muziekinstrumenten. We hopen hierdoor meer kinderen kennis te laten maken met en enthousiast te maken voor muziek en de Berggalm.
Op 21 oktober stond het herfstconcert in St.Geertruid op de muziekagenda. Een goed concert met wederom enkele delen van Lord of the Rings op het programma.
In november is er de grote clubaktie van de Klimmense vestiging van supermarkt Jan Linders. 8 verenigingen proberen door een activiteit in en rond de supermarkt zoveel mogelijk muntjes van de klanten te verzamelen. Leden gaan als personal shopper of inpakker aan de slag terwijl andere leden musiceren in de winkel. Het leverde ons de 2e plaats op. Het was tevens de première van de “ Spek en ei” band, een gelegenheidsband van muzikanten van de Berggalm met een jazzsound.

Tijdens de Kinderzitting van de Karnavalsvereniging de Molmuus wordt trompettist Arno Cremer tot jeugdprins uitgeroepen.
Eind januari is er een optreden voor het jeugdorkest van Jem Jam in Cadier en Keer. Jem Jam bestaat uit vrijwilligers die 1x per maand op zaterdag jongeren met een verstandelijke en lichamelijke beperking opvangen en zorgen voor activiteiten voor hen.
In juni gaf het jeugdorkest een concert in Cadier en Keer. In de tent bij de kerk had de Harmonie St. Blasius een jeugdorkesten treffen georganiseerd. Op het programma stond The Beatles in Concert, Hollandse Hits, 4e deel van Rapunzel en Uncle Sam on parade. Er was een klein publiek, maar wel zeer enthousiast, in de tent.
Het weekend van 16 juli stond in het teken van kamperen. Beschermvrouwe Philma had alle leden van het jeugdorkest uitgenodigd om te komen kamperen in de wei. De weer goden waren hun niet gunstig gezind maar dat mocht de pret niet drukken. Een geweldig weekend dat voor herhaling vatbaar is. Enkele steekwoorden zijn; Veel regen, heel veel plezier, weinig slaap, veel spelletjes, dropping, kampvuur, speurtocht, ijs en veel lachen. Het was geweldig en voor herhaling vatbaar. Daarna begint de welverdiende vakantie.
In November is er weer een voorspeelmiddag. Het jeugdorkest speelt na de optredens van de solisten/duo’s als afsluiting nog enkele muziekwerken van K3, Michael Jackson.

Eind november komen kinderen van de Bassischool Ummer Clumme kennismaken met het jeugdorkest. Zij krijgen muziekles in het project Klinkend perspectief Medio december is er dan de Kerst-inn in het gemeenschapshuis Op de Plats. Ook hier geeft het jeugdorkest een concert.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6