Jeugd Harmonie

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Niets is minder waar en gelukkig betekent dat voor onze harmonie dat er heel veel toekomst is. Want met maar liefst meer dan 40 jeugdige leden hebben we daarover geen zorgen. Het resultaat van hard werken door een aantal enthousiaste leden waar we heel trots op zijn.

Voor de jonge (en ook minder jonge) muzikanten is de HEUVELGALM het opleidingsorkest van Kon. Harmonie de Berggalm en de opstap naar de grote Harmonie. Het orkest staat momenteel onder leiding van Josette Aerts.

Stan Beckers, Robbert-Paul Feijten en Sjir Winthagen hebben in het verleden de muzikale leiding van het Opleidingsorkest.

De muzikanten van de HEUVELGALM, opleidingsorkest van Kon. Harmonie de Berggalm, stromen in via eigen aanmelding. Ze volgen dan eerst een basisopleiding muziek (VIO) en kunnen dan hun interesse kenbaar maken in een instrument. In het verleden heeft De Berggalm samengewerkt met “Klinkend Perspectief. Samen met Muziekschool Kerkrade werd muziekles verzorgd voor de leerlingen van groep 4 en 5 van basisschool Ummer Clumme. Tijdens deze lessen kregen ze eveneens voorlichting over instrumenten en konden ze een keus maken en lid worden van de Harmonie De Berggalm. Met de vervolgopleiding en het oefenen met samenspel tijdens de repetities van het Opleidingsorkest stromen ze dan binnen in de Harmoniewereld.

De HEUVELGALM heeft stukken van diverse niveaus op de pupiter liggen. Door de variatie in muziekwerken is er voor ieder wat wils en kan iedereen wel iets meespelen. Leden die al langer deel uit maken van de HEUVELGALM, zorgen dat de nieuwkomers worden begeleidt. Enkele keren per jaar worden er concerten gegeven, soms in samenwerking met de Harmonie of met andere Jeugdharmonieën uit de regio.

Ben je geïnteresseerd en wil je eens komen luisteren? Dat kan op zondag van 11.00 uur tot 12.15 uur in Gemeenschapshuis Op D’r Platz aan de Houtstraat in Klimmen.

Heb je interesse om een instrument te leren bespelen? Kijk dan eens bij Opleidingen.