Jeugd Harmonie

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Niets is minder waar en gelukkig betekent dat voor onze harmonie dat er heel veel toekomst is. Want met maar liefst meer dan 40 jeugdige leden hebben we daarover geen zorgen. Het resultaat van hard werken door een aantal enthousiaste leden waar we heel trots op zijn.

Voor de jonge muzikanten is de Jeugdharmonie van Koninklijke Harmonie de Berggalm de opstap naar de grote Harmonie. Het orkest staat onder leiding van Robbert-Paul Feijten, een zeer ervaren klarinettist en al jaren 1e klarinettist van het Harmonie-orkest. De muzikanten van het jeugdorkest stromen op twee manieren in: “door eigen aanmelding waarna ze eerst een basisopleiding muziek krijgen (VIO) en dan hun interesse kenbaar maken in een instrument. Of via het “Klinkend Perspectief, waarbij de Harmonie samen met Muziekschool Kerkrade muziekles verzorgen voor de leerlingen van groep 4 en 5 van basisschool Ummer Clumme. Tijdens deze lessen krijgen ze eveneens voorlichting over instrumenten en kunnen ze een keus maken en lid worden van de Harmonie De Berggalm. Met de vervolgopleiding en het oefenen met samenspel tijdens de repetities van het jeugdorkest stromen ze dan binnen in de Harmoniewereld.
In het jeugdorkest worden stukken van diverse niveaus gespeeld. Door de variatie in muziekwerken is er voor ieder wat wils en kan iedereen wel iets meespelen. Leden die al langer in de Jeugdharmonie zitten, zorgen dat de nieuwkomers worden begeleidt. Enkele keren per jaar worden er concerten gegeven, soms in samenwerking met de Harmonie of met andere Jeugdharmonieën uit de regio.

Ben je geïnteresseerd en wil je eens komen luisteren? Dat kan op zondag van 11.00 uur tot 12.15 uur in Café Zalencentrum Tom Keulen te Klimmen.

Heb je interesse om een instrument te leren bespelen? Kijk dan eens bij Opleidingen.