Over ons Harmonie

Huidige dirigent Harmonieorkest: Victor Vaessen
Voormalig dirigent van De Berggalm Victor Vaessen, staat vanaf 23 maart 2018 weer voor het harmonie orkest. Na een afwezigheid van 9 jaar, worden muzikanten en dirigent weer herenigd, in ieder geval tot de zomer van 2018 op interim basis. De positie van dirigent kwam vrij door het plotselinge vertrek van Harmen Cnossen. Hij kreeg een uniek aanbod om het symfonieorkest van Harbin te leiden. Harbin, gelegen in Noord-Oost China, is een stad met 13 miljoen inwoners. Een geweldig aanbod dat Harmen niet kon weigeren.
Victor zwaaide in 2009 af bij de Berggalm, een jaar nadat hij met De Berggalm het prestigieuze “Certamen de Bandas de Musica” in Valencia wist te winnen. Victor, saxofonist van huis uit, is een kundig, gedreven en enthousiaste dirigent. Hij vergt het maximale van zichzelf maar ook van de muzikanten. Daarnaast hecht hij ook waarde aan het sociale aspect binnen een harmonie en mengt hij zich graag onder de muzikanten na afloop van de repetitie of bij andere activiteiten.

Dirigent jeugdorkest: Hugo Pieters (interim)

 

 

De muzikale jaren van De Berggalm

2020

Wat een bizar jaar was 2020!
Het begon zo mooi…. Een prachtig nieuwjaarsconcert voor heel veel publiek.
Daags ervoor was ons lid Luuk Nicolaes uitgeroepen als 66e Prins van Carnavalsvereniging de Molmuus. Ons jeugdorkest lid Ivy Bouwens wordt een week later uitgeroepen als Jeugdprinses. Beiden werden met bloemen en een attentie in het zonnetje gezet. Carnaval werd nog uitbundig gevierd al hoorden we steeds meer over een onbekend virus dat in China opgedoken was.
Maar ja….. China was ver weg en wij waande ons veilig. Eind februari bleek het virus danig huis te houden in Noord Italië en dan is Oostenrijk niet meer ver weg waar onder andere heel veel Nederlanders op skivakantie waren. 27 februari werd de 1e Corona besmetting in Nederland gerapporteerd en daarna ging het heel hard.
Op zondag 15 maart ging ons land in een “Intelligente lockdown” zoals onze premier Rutte het noemde. En toen werd het stil……..
Geen repetities meer, winkels en horeca gingen dicht, openbaar vervoer ging op slot net als de scholen. Les werd online gegeven, thuiswerken en 1,5 mtr. afstand werd het “nieuwe normaal”. We werkten allemaal prima mee en heel het land was in de ban van de IC-bedden capaciteit. Het werkte, aan het begin van de zomer ging de horeca en de winkels weer open, we haalden opgelucht adem.
Dat gaf perspectief want dat betekende dat wij weer konden repeteren. Er kwamen protocollen en voorschriften maar dat mocht de pret niet drukken. Alle muzikanten werden door bestuursleden gebeld en gevraagd of ze wilde starten. De leden reageerden heel positief en het gros gaf aan ook in de zomervakantie te willen repeteren.
Het door de Gemeente georganiseerde Zomerfestival werd verplaatst naar September en wij schreven in voor een optreden op het Drossaert de Limpensplein.
Het werd een mooie concertdag. Op een zonovergoten plein speelde eerst het Jeugdorkest en aansluitend het Harmonieorkest voor een groot publiek. Het was genieten!! Eindelijk weer muziek maken!
Helaas was dat het eerste en laatste concert van 2020. Medio oktober gingen de winkels en de horeca weer dicht en werden we verplicht om mondkapjes te dragen in openbare ruimtes. Thuis mochten niet meer dan 3 bezoekers komen. Weer in Lockdown…….
Er waren in 2020 een aantal jubilarissen die we toch heel graag wilde huldigen. Voorzien van lekkere vlaai, insignes, oorkondes en cadeaubonnen werden alle jubilarissen thuis bezocht door 2 bestuursleden. We maakten er toch een welverdiend “Moment’ van. Het werd zeer gewaardeerd.

Het jeugdorkest mocht nog enkele weken repeteren voor het opluisteren van de H. Mis op Kerstavond maar ook dat ging uiteindelijk niet door. Ze maakten wel een hele leuke muzikale Kerstkaart en sloten daarmee het jaar af.

Gedurende dit vreemde jaar probeerden we zo goed mogelijk regelmatig contact met de leden te houden. Peter Krutz was zeer actief op Facebook. Een enthousiaste groep leden, te weten Luuk, Stef, Arno en Walter organiseerde Online quiz en Online bingo.
Ook werden tussen Kerst en Nieuwjaar bij alle leden een wafel en enkele oliebollen bezorgd door bestuursleden. Marlies Winthagen, Jolanda Schleepen en Chris Smeets zorgden voor de wafels en Kim Klinkenberg maakte de oliebollen.
Ook uitbater van ons verenigingslokaal Tom en Thomas Keulen werden niet vergeten. We verraste hen enkele keren met een mooi boeket bloemen. We probeerden zo om een bizar jaar door te komen en leefden van persconferentie naar persconferentie.
En dan wordt het toch 31 december en zetten we een punt achter dit “Corona jaar”. Corona gaat gewoon mee naar 2021……helaas.

2019

2019 kan in de boeken als het jaar van de vele jubilea. We vierden 140 jaar bestaan van de Berggalm; Als harmonie bestaan we 100 jr.; Het predicaat Koninklijk hebben we 60 jr geleden ontvangen; Ons jeugdorkest bestaat 30 jr en onze allergrootste fan, Pater Jan Bos, vierde zijn 60 jarig priesterschap. In 2019 is het ook 75 jaar geleden dat Limburg
bevrijd en daar hebben we muzikaal aandacht aan gegeven.
We vierden al die jubilea het hele jaar door met mooie concerten en een concertreis naar Italië.

Sociale en Muzikale activiteiten
We begonnen het jaar traditioneel met het nieuwjaarsconcert op zondag 6 januari in zaal Keulen met een mooi lichtvoetig concert door jeugd- en harmonieorkest. In april viert Pater Jan Bos zijn 60 jarig priesterschap. Wij halen Pater Bos met zijn gasten af in de
kerk en begeleiden hem naar Zaal Keulen met afsluitend een serenade.
In april geven we samen met Fanfare St. Gabriël een concert in Hoensbroek. Beide orkesten staan onder leiding van Victor Vaessen. 11 mei staat een concert in de Borenburg op het programma. 3 mannenkoren, waaronder het Klimmense Remigiuskoor, geven een concert waaraan de Berggalm medewerking verleent.
28 juni geven we een geweldig concert op het Limpensplein: “Whats Gebuurt”. Het was de hele week al bloedheet en ook deze vrijdagavond lijkt het Limpensplein een plein in Zuid Spanje of Italië. Na het jubileumconcert van ons Harmonieorkest werd de avond  afgesloten met een optreden van de Black Stars met Paul van Loo. Het was gezellig druk en er werd ouderwets geswingd en getwist op het plein.

Een van de hoogtepunten van dit bijzondere jaar is de concertreis naar Bruneck in Italië. Daar is in de 1e helft van het jaar ook echt naar toe geleefd. Op een handvol muzikanten na was iedereen erbij. In de aanloop naar de reis werd de actie “Handjes uit de mouwen” gelanceerd. Doel was geld te verdienen om de kosten van de reis te drukken zodat het voor iedereen betaalbaar bleef. De Klimmenaren waren ons goed gezind en een groep leden kluste er flink op los. Er werd geverfd, gesnoeid, geschoffeld, auto’s gepoetst, zand verplaatst etc. etc. Ook werden nog wat sponsors gevonden. Veel dank zijn we verschuldigd aan onze beschermheer Frits Beurskens die niet alleen zelf een mooi bedrag gaf maar ook met succes zijn bedrijfscollega’s in Italië benaderde voor een mooi
sponsorbedrag.
Van 24 t/m 29 juli waren we in Sud Tirol. We hebben een hele mooie indruk achter gelaten in Bruneck zeker nadat we na afloop van de optocht op zondagmiddag al spelend en zingend “Dem Land Tirol die Treue” de grote feesttent in marcheerden. Een tent vol met honderden enthousiaste mensen.

17 september staat een bevrijdingsconcert en andere festiviteiten gepland, ter afsluiting van de feestweek gemeente Voerendaal in het kader van 75 jaar bevrijding. Op de zonovergoten binnenplaats van kasteel Revieren, en heel veel publiek. Samen met de Heemkunde vereniging Klimmen, die hun 40 jarig bestaan vierden, was een mooie tentoonstelling ontstaan van o.a. oude oorlogsfoto’s en legervoertuigen. De dag startte met een H.Mis opgedragen door Pater Jan Bos en muzikaal opgeluisterd door Mannenkoor St Remigius. De ter plekke vers gebakken Limburgse vlaai vond gretig aftrek. Het harmonieorkest gaf een mooi stemmig concert. Ook werd op die dag het Berggalmer jubileum Bier geïntroduceerd. Een speciaal bier in 0,75 ltr fles, gebrouwen bij de Gulpener met hulp van enkele leden. Een waar collectorsitem.

Het 9e Clumma Concert en Preuverie stond in het teken van oorlog en vrede door de eeuwen heen. Als speciale gast trad op Gabriël Arias Luna, 1e
cellist van Philharmonie Zuid Nederland. Hij speelde o.a. het prachtige solistische werk Kol Nidrei.  2 vertellers droegen teksten voor uit brieven van soldaten aan het front. Onder de gasten was ook Gouverneur Theo Bovens. Tijdens de Preuverie werden 3 instrumenten (2 klarinetten en 1 saxofoon) aangeboden die deels van de Clumma opbrengst en deels van Cv100 bijdrage betaald waren.

Jeugdorkest
Het jeugdorkest start hun muzikale jaar ook met een optreden tijdens het nieuwjaarsconcert. Uiteraard is ook een afvaardiging van het jeugdorkest in de Hamboskliniek present om afscheid te nemen van pater Jan Bos. Voor dirigent Robbert-Paul Feijten was het de laatste activiteit als dirigent van het jeugdorkest. Hij neemt medio 2019 afscheid en wordt opgevolgd door Stan Beckers. Als aandenken ontving Robbert Paul een mooi fotoboek met van elk lid een tekening / foto of enkele persoonlijke woorden. De zomervakantie wordt traditioneel afgesloten met het kampweekend in de wei bij Philma en Henk Spit.
Op 26 oktober is in Welten een concert samen met de jeugdorkesten van Welten en Hoensbroek en het jaar wordt muzikaal afgesloten met het opluisteren van de Kerstviering bij de Kluis op en op 24 mei, samen met een gelegenheidskinderkoor, de H.Mis met Pater Bos werd gelezen.

Bestuur
Tijdens de jaarvergadering 31 maart kiezen we een nieuwe voorzitter. François Verhoeven zal Felix Paulissen opvolgen die na 12 jaar de voorzittershamer doorgeeft. François is geen
onbekende van en voor de Berggalm. In zijn jonge jaren was hij slagwerker, net als zijn zoon Niels dat nu is. Zijn vader is ook jaren voorzitter geweest.
Felix wordt bij zijn aftreden als voorzitter toegesproken door Ger Linden waarbij vele herinneringen ophaalt aan de 12 jaar onder voorzitterschap van Felix en zijn bestuursperiode. Het opstarten van de HaFa Opleidingen, VIO en uiteindelijk Klinkend perspectief. De periode met maar liefst 5 dirigentenwisselingen. Er moest afscheid genomen worden van clubiconen en dierbaren. Er waren concertreizen naar Valencia, Luxemburg, de Moezel, een mooi optreden in Venlo tijdens de Floriade, concoursdeelnamen en het WMC in 2013. Een “mensen mens” met een luisterend oor voor alle leden, steeds bereid om de handen.
Als dank voor alles wat Felix voor de harmonie heeft gedaan wordt hij verrast door Burgemeester Wil Houben die hem een Koninklijke onderscheiding opspeld.

Jos Pleijers stopte eind 2018 als penningmeesters en bestuurslid. Kim Klinkenberg zal de functie van penningmeester overnemen, Suzanne Aelmans stopt als bestuurslid, Nicole van Tilburg wordt als nieuw bestuurslid gekozen. Kim Klinkenberg, Felix Paulissen, Chris Smeets en Armand Winthagen zijn aftredend en herkozen.

2018

We beginnen 2018 met afscheid nemen. Afscheid van een bevlogen dirigent die we graag langer hadden gehouden maar die we zijn succes in China ook van harte gunnen. Harmen Cnossen is een grote persoonlijkheid en een top dirigent. Een van de muzikanten noemde de tijd met Harmen een 2 jaar durende “master class” en dat zegt genoeg. Nadat duidelijk werd dat Harmen weg zou gaan is een werkgroep geformeerd die start met de zoektocht naar een nieuwe dirigent en dat wordt Victor Vaessen die na de jaarvergadering zal starten. Victor is een goede bekende van de Berggalm, hij stond al voor het korps van 2000 tot 2009 en heeft grote successen geboekt o.a. promotie naar de
superieure afdeling en een 1e prijs op het Certamen van Valencia. Als interim dirigent heeft Jos Paffen tot en met de jaarvergadering de muzikale leiding gehad.

Het muzikale jaar

• Een volle zaal genoot vanaf 14.00 uur van een gevarieerd nieuwjaarsconcert met Harmen Cnossen voor de laatste keer als dirigent en Robbert-Paul Feijten als muzikaal leider van het jeugdorkest.
• Tijdens het nieuwjaarsconcert werden maar de Gouden Bruidsparen van 2017 in het zonnetje gezet met een attentie en natuurlijk een serenade.
• 6 juli is een groots concert georganiseerd op het Limpensplein. Het is ons laatste optreden voor de zomervakantie en in de laatste 12 jaar hebben we steeds een buurtschap bezocht. Nu zijn de rollen omgedraaid en zijn alle buurtverengingen uitgenodigd om naar het Limpensplein te komen.
Met als titel ‘Whats Gebuurt….” wordt op een mooi podium een gevarieerd concert gegeven m.m.v. zangeres Evelien Jongen.
• Op 25 november, vindt alweer het 8 e Clumma concert plaats. Als speciale gast treedt
Amy Schillings op, een groot talent uit Vaals. De pas 20 jarige Amy maakt de verwachtingen helemaal waar. Een volle kerk geniet van o.a. O Mio Babbino Caro.

Muzikale jaar jeugdorkest

• Het jeugdorkest heeft weer een druk jaar achter de rug. Onder de muzikale leiding van Robbert-Paul staan de nodige uitvoeringen op de muzikale agenda.
• Op 25 februari wordt een concert gegeven in de Hamboskliniek op uitnodiging van Pater Bos.
• Zaterdag 7 april spelen alle leden in opleiding, ook de leden die nog niet in jeugdorkest spelen, mee met het harmonieorkest tijdens het reünie concert.
• 30 juni geeft het jeugdorkest een zomeravond concert op de Kluis in Walem. Een prachtige zomeravond op een unieke locatie zorgde voor een hele mooie sfeer.
• 6 juli spelen enkele leden van het jeugdorkest mee met harmonieorkest op het Limpensplein tijdens het concert “Whats Gebuurt”
• 27 oktober staat weer een Concert op de agenda met als thema Filmmuziek. Samen met
jeugdorkesten van Hoensbroek en Welten dit keer in het Broeklandcollege van Hoensbroek. Een groot succes voor een volle zaal!
• 19 december speelt het jeugdorkest kerstliedjes bij de Kluis in Walem. Een bijzonder sfeervol optreden.

Bijzondere momenten

• Prins Carnaval 2018 is een Berggalmer in hart en nieren. Stef Moonen, slagwerker en een van de organisators van Sjolkebal 2.0 regeert met zijn vriendin Lianne over het Molmoezeriek. Dat maakt Carnaval nog specialer.

• 7 april staat een reünie concert gepland. Het wordt een memorabele avond. Oud leden worden uitgenodigd en gevraagd om mee te spelen. Er zijn meerdere oud leden aanwezig en ca. 15 oud leden spelen met harmonieorkest mee. Speciaal hiervoor is eredirigent Miquel Rodrigo uit Spanje overgekomen. Een grote verrassing voor veel oudere leden die aan de tijd met Miquel mooie herinneringen hebben. Ook Harmen Cnossen is even terug uit China en aanwezig. Alle dirigenten nemen de dirigeerstok ter hand. Tijdens deze avond worden ook de jubilarissen gehuldigd; Math Winthagen 50 jr Lid LBM en Berggalm. Marlies viert dat zij 25 jr lid va LBM is en Els Huysen is 12,5 jr lid van LBM en Berggalm.

• Twee Berggalmers mochten een Koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen. Chris
Smeets kreeg een Koninklijke onderscheiding voor haar grote verdienste bij het
Wereld Muziek Concours waar zij al bijna 30 jr. vrijwilliger is, en ondersteuning van het bestuur. Ook erelid Henk Spit kreeg een Koninklijke onderscheiding voor zijn vele verdiensten voor de gemeenschap.s.
• 14 september is er weer een bruiloft, nu is het de beurt aan Myrthe van Meyel die trouwt met Michel. We brengen een serenade op feestlocatie in Slenaken

2017

Voor de Berggalm gaat 2017 de boeken in als een jaar waarin we een héél bijzondere dirigent voor het korps hadden staan. Harmen Cnossen is een grote persoonlijkheid en een top dirigent. Onder zijn bezielende leiding komt de rust en het speelplezier weer terug. Kwalitatief maken we grote stappen. Harmen gaat uit van eigen kracht en prikkelt muzikanten om beter te spelen en thuis te oefenen en dat werpt vruchten af.
Helaas nemen wij na een jaar alweer afscheid van deze topper. Harmen heeft in december 2017 een unieke aanbieding uit China ontvangen [dirigent van symfonieorkest Harbin in China] en deze kans kan hij niet laten lopen. Het nieuwjaarsconcert van 2018 staat Harmen nog voor de Berggalm en daarna vertrekt hij. Wij wensen Harmen alle succes ook al vinden we het héél jammer dat hij vertrekt.

Het muzikale jaar
• Traditiegetrouw openen wij het jaar met het nieuwjaarsconcert. Ook in 2017 waren er weer meerdere gouden bruidsparen in Klimmen die door de Berggalm zijn uitgenodigd. Wij verheugen ons over de aanwezigheid van 2 bruidsparen te weten Maria en Jo Cloodt en Riet en Theo Schlenter.
• Bij Kasteel Cortenbach geven we acte de préséance op het Zomerfestival. Het strakke tijdschema daar zorgde ervoor dat we ons laatste muziekwerk niet konden spelen. Een tegenvaller voor dirigent en korps.
• 14 juli is de laatste repetitie voor de zomervakantie en traditiegetrouw doen we dat buiten. Dit jaar gaan we naar de Hellebeuk.
• Op zondag 22 oktober een concert met Fanfare Arensgenhout dat ook onder de muzikale leiding van Harmen Cnossen staat.
• 26 november vindt alweer het 7e Clumma concert plaats. Als speciale gast treedt Enzo Kok op, een groot talent op viool. De pas 15-jarige Enzo maakt de verwachtingen helemaal waar. Een bijna uitverkochte kerk geniet van zijn geweldige vertolking van “Dance Macabre” en “Theme from Schindlers List”.

Het muzikale jaar jeugdorkest
Het jeugdorkest heeft ook weer een druk jaar achter de rug. Onder de muzikale leiding van Robbert-Paul Feijten staan de nodige uitvoeringen op de muzikale agenda.
• Het nieuwjaarsconcert wordt geopend door het Jeugdorkest.
• 13 mei wordt weer deelgenomen aan het Eurofestival in Heel.
• 14 juli speelt het jeugdorkest enkele stukken tijdens het buitenconcert op de Hellebeuk.
• 7 oktober Concert: “Een neus voor muziek”. Samen met jeugdorkesten van Hoensbroek en Welten.

Sociale activiteiten
• Achter de schermen zijn dan een aantal enthousiaste leden bezig met de organisatie van Sjollekebal 2.0. Een moderne opzet met artiesten moet nieuw elan geven aan het Sjollekebal. Ook willen wij dit carnavalsfeest graag in Klimmen behouden. De inspanningen van Marleen, Meike, Michelle, Luuk en Stef slagen, het is gezellig druk en veel carnavalisten weten zaal Keulen te vinden. Netto opbrengst is iets lager dan voorheen maar de uitstraling is goed en dat geeft vertrouwen voor een volgend Sjollekebal.
• Met Pinksteren begeleiden we de communicantjes van de basisschool naar de kerk. In de kerk speelt het jeugdorkest tijdens de H.Mis ook nog enkele werken. Traditioneel ontvangen alle communicantjes een felicitatiekaartje.
• 26-27 augustus werd het kampeerweekend gehouden in de wei bij Philma en Henk Spit. Een bezoek aan Fun Valley, een dropping en bezoek aan de Kindervallei in Houthem stonden op het programma, allemaal ingrediënten voor een geslaagd weekend.
• 18 november zijn we weer present om Sinterklaas welkom te heten in Klimmen. We begeleiden de Sint ook naar Grand Café Klumme. Later die middag gaan we ook nog naar Kasteel Wittem voor het brengen van een serenade aan Annemieke en Frits Beurskens t.g.v. de 70e verjaardag van Frits.
• Het jaar loopt dan ten einde. Wat rest zijn de activiteiten met de Kerstdagen. Omdat de rondgang op Kerstavond niet meer doorgaat houden we dit jaar op 23 december rond het middaguur een rondgang langs de winkeliers en spelen daar kerstmuziek. Die waarderen dit enorm en wachten de muzikanten op met lekkere hapjes en drankjes. Het winkelend publiek kan het ook zeer waarderen. Al met al een goed idee om zo een traditie in ere te houden en aan te passen aan deze tijd.

Bijzondere momenten
In maart trouwt bestuurslid Richard Konings met zijn Hilde dus gaat op vrijdagavond voorafgaand aan de repetitie het hele korps naar Kasteel Wittem om Richard en Hilde te verrassen met een serenade.
• 26 maart tijdens de feestelijke jaarvergadering worden 2 bestuursleden verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Jos Pleyers en Ria Morshinkhof worden voor hun vele werk en bijdrage aan de gemeenschap bedankt en in het zonnetje gezet door burgemeester Wil Houben.
• Aansluitend worden maar liefst 7 jubilarissen gehuldigd: Guus Blezer sr 70-jaar lid, Sjir Winthagen 60-jaar lid, Marjo Kruts, 40-jaar lid, Jo Hanssen 25-jaar lid en Stef Moonen 12,5-jaar lid. Peter Kruts en Kim Klinkenberg vieren hun LBM jubileum respectievelijk 40 en 12,5 jaar lid. LBM afgevaardigde Dhr. Leunissen benadrukte nog eens hoe belangrijk muziekverenigingen zijn, het is deel van onze cultuur. Leden die zolang zich inzetten voor een verenigingen verdienen in het zonnetje gezet te worden, zo zegt dhr. Leunissen. Dat gebeurt ook met bloemen, een passend cadeau en uiteraard een muzikale serenade.
• Enkele weken later op zaterdag 8 april trouwt Walter Linden met zijn Jacqui. Uiteraard brengen we ook aan dit bruidspaar een serenade op de feestlocatie in Valkenburg.
• In Mei is Broederschap St. Sebastianus gastheer van het Bondschuttersfeest in Klimmen. De Harmonie wordt gevraagd medewerking te verlenen en dat doen we uiteraard. Op de vrijdagavond geven we een klein concert in de feesttent op de schutteweide.
• 3 september is er weer een bruiloft, nu is het de beurt aan Suzanne Moonen die trouwt met John Aelmans. In hun tuin op de Hellebeuk brengen wij een serenade.
• Zaterdag 25 november vieren Philma (beschermvrouwe Jeugdorkest) en Henk Spit (voorzitter Cv100) hun gouden bruiloft. Uiteraard brengen we ook hier een serenade samen met het jeugdorkest.

2016

Op zoek naar een nieuwe dirigent
Terugkijkend naar 2016 komen enkele punten heel sterk naar boven, de verjonging van het bestuur en het afscheid van Felix Bemelmans als bestuurslid.
Maar liefst 3 jonge nieuwe bestuursleden nemen zitting in het bestuur en dat is voor de vereniging heel belangrijk. Van Felix nemen we mede met het bereiken van de respectabele leeftijd van 80 jaar na héél véél jaren afscheid als bestuurslid. Bij zijn afscheid wordt Felix benoemd als erelid van de Berggalm.
Het jaar 2016 zal ook de boeken in gaan als een jaar met weer een dirigentenwissel. Medio 2016 besloten de huidige dirigent Jean Cosemans en De Berggalm niet meer met elkaar verder te gaan. De jaarlijkse afsluiting van het muzikale jaar, de buitenrepetitie, werd het afscheidsconcert van Jean. De Berggalm ging op zoek naar een opvolger. De in Valkenburg woonachtige maar uit Friesland afkomstige Harmen Cnossen was bereid tijdelijk de leiding van het Harmonie orkest op zich te nemen. Na het nieuwjaarsconcert van 2017 besloot Harmen zijn avontuur in Klimmen te vervolgen.

Dan weten we ook al dat Prins Arnold de 1e heerst over de Klimmense Carnaval (het Molmoezeriek) met zijn Prinses Meike. Arnold is zoon
van bestuurslid Ger Linden en Meike Trausel is onze saxofiniste. Dat geeft weer een bijzonder tintje aan Carnaval.
In april gaven we een concert in de Borenburg samen met Koninklijke Harmonie Rotem.

Muzikaal jaar Harmonieorkest
 Op 24 april geven we in samenwerking met Koninklijke Harmonie uit het Belgische Rotem een concert in de Borenburg te Voerendaal.
 Op 11 juni viert Mannenkoor St. Remigius haar 60-jarig bestaan. Dit wordt gevierd met een concert in de kerk van Klimmen. Het harmonieorkest werkt hier aan mee evenals de schutterij uit Klimmen.
 Na de zomerstop maken de leden kennis met de nieuwe dirigent, Harmen Cnossen. Een kennismaking die vlot verliep en 2 oktober spelen we dan voor het eerst o.l.v. Harmen Cnossen tijdens het Bokkerijdersfestival op het Vrijthof in Klimmen.
 27 november staat het 6e Concert Clumma op de muzikale agenda. Er werd een mooi gevarieerd concert gegeven. Door de nieuwe opstelling [meer naar voren en richting zijbeuken] was de klank wel beter maar voor het oog was het wel wennen.

Het jeugdorkest heeft weer een druk jaar achter de rug onder de muzikale leiding van Robbert-Paul Feijten
 16 april is het Rock concert. Samen met de band Back Flash, DJ Benno en lichteffecten, wordt een waar spektakel concert gegeven.
 10 december wordt deelgenomen aan het kerstconcert in zaal “Grand café Clumme” samen met mannenkoor St. Remigius. Het concert was om 21.15 uur afgelopen. Voor de kleintjes die al om 17.15 aanwezig moesten zijn duurde dit allemaal veel te lang.

Kijk op een van de volgende pagina’s voor vorige jaren….

Pagina's: 1 2 3 4 5 6