Over ons Harmonie

2015

Terugkijkend naar 2015 kunnen we stellen dat het een bijzonder jaar was met mooie muzikale hoogtepunten. Wij startten het jaar met een heel mooi en gezellig nieuwjaarsconcert. De nieuwe Voerendaalse burgemeester, Wil Houben, was met zijn partner aanwezig en sloot onze harmonie meteen in zijn hart. Hoogtepunten in 2015 waren zeer zeker het concert met Koperpoets en het 1e lustrumconcert van Clumma. Dieptepunt was het plotselinge overlijden van Zef Haemers, enkele dagen na het buitenconcert voor de zomervakantie. Ondanks de vakantie waren veel muzikanten beschikbaar om Zef een waardig afscheid te geven.

Achter de schermen was er bestuurlijk veel werk aan de winkel. In 2014 is al gestart met het inventariseren van de muzikale behoeftes/wensen en organisatorische structuur van onze vereniging. “Verdiepen en Verbreden” werd het credo voor de toekomst. Als we vooruit kijken zien we dat in 2019 onze harmonie 140 jaar bestaat. Besloten is dat we in 2019 nieuwe kostuums aanschaffen. Het comité van 100 spaart hier al voor.

Muzikaal overzicht Harmonieorkest
 In 2015 zijn we gestart met het traditionele nieuwjaarsconcert. Voor Jean Cosemans het eerste nieuwjaarsconcert bij de Berggalm en dit concert kan in de boeken als een heel gezellig en mooi concert.
 Daarna stond de jaarvergadering met het opluisteren van de H. Mis op het programma.
 Op 20 juni geven we in samenwerking met Koperpoets een concert in de Borenburg te Voerendaal.
 Voordat we aan een welverdiende vakantie kunnen beginnen staat allereerst het buitenconcert nog op het programma. Dit jaar wordt dit gehouden in de tuin bij fam. Vaessen op de Koulen. Hierna hebben we vakantie dachten wij, maar het plotselinge overlijden van “D’r Sjwatte” liet ons de instrumenten nog eens oppakken om de H. Mis muzikaal op te luisteren. Het aan het einde gespeelde stuk “Gute Freunde” zal voor altijd aan Zef herinneren.
 8 november staat het 1e lustrum van Clumma op de muzikale agenda. In de voorverkoop zijn alle 150 kaarten voor de Preuverie verkocht. In de kerk begroetten we ca. 180 personen waaronder een groep oud mijnwerkers die door Berggalm uitgenodigd waren. Muzikaal een heel mooi programma met Kim Savelsbergh als soliste. Onze eigen leden brachten hele mooie solo’s ten gehore: Carlijn Schleepen speelde een geweldig mooie fluitsolo van Chaminade; onze hoornisten speelden een deel uit die Jahreszeiten van Haydn, begeleid door de harmonie, nadat Hugo Pieters het jachtseizoen had geopend met een werk van Rossini. Als laatste solist stond Robbert-Paul Feijten op het programma met een bijzondere klarinetsolo van Artie Shaw.

Het jeugdorkest heeft een heel druk jaar achter de rug. Onder de muzikale leiding van Robbert-Paul Feijten worden veel nieuwe stukken ingestudeerd en staan de nodige uitvoeringen op de muzikale agenda.
 8 maart werd een djembé workshop gehouden voor de leden van het jeugdorkest. Onder begeleiding van een Surinaamse dame mevrouw Helen Weigle werd er flink op los getrommeld. Iedereen was het erover een; “ Een hele leuke workshop!”
 Op 14 april is de eindpresentatie van Klinkend perspectief voor alle leerlingen van groep 5 en hun ouders. In zaal Keulen werd een heel leuk programma gepresenteerd o.l.v. Meester Maarten.
 Het volgende optreden is dan 1 week later. Een heus beoordelingsconcert in Heel! Er werd goed gepresteerd en met een oorkonde met “Goed” als beoordeling verliep de terugreis in opperbeste stemming.
 12 december wordt deelgenomen aan het kerstconcert in zaal Köppelke samen met mannenkoor St. Remigius, het kerkelijk zangkoor en the Young Voices.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6