Over ons Harmonie

2014

2014 was een mooi muzikaal jaar
De Berggalm blikt terug op een mooie invulling van haar 135 jarig bestaan. Het muzikale jaar werd zoals altijd geopend met het Nieuwjaarsconcert, waarbij een traditioneel maar ook zeer attractief programma werd gebracht. Voor de laatste keer stond dirigent Jos Roeden op de bok omdat hij de Berggalm verruilt voor een functie als programmeur bij de Philharmonie Zuidnederland. De Berggalm ging op zoek naar een nieuwe dirigent en mocht zich na enig speurwerk gelukkig prijzen met de aanstelling van Jean Cosemans.

De nieuwe dirigent werd meteen voor de leeuwen gegooid met de voorbereiding voor een groots opgezet buitenconcert aan het Klimmense Vrijthof, waar ook het jeugdorkest, Broederschap Sint Sebastianus en Mannenkoor Sint Remigius hun medewerking aan verleenden. Resultaat, een prachtig concert van alle deelnemers met als afsluiting de spectaculaire uitvoering van de Ouverture 1812 van Tsjaikovski. Compleet met schutterswerk, kanonschoten en luid klokkengebeier. De harmonie mocht vele enthousiaste reacites ontvangen van het in grote getale toegestroomd publiek.

In het najaar toog een groot deel van de Berggalm een weekendje richting Moezel om ook na 135 jaar het sociale aspect van hun leden en partners te onderstrepen. Een mooi weekend met het bezoek van leuke stadjes als Traben Trarbach, Bernkastel en Bittburg onder een prachtige najaarszon en met veel onderlinge gezelligheid.

Laatste muzikale hoogtepunt was de invulling van het Concert en Preuverie Clumma afgelopen november. Het concert stond dit jaar onder het motto van Music to Impress waarbij prachtige Russische werken ten gehore werden gebracht. Het concert werd mede ingevuld door het Maasland Kozakkenkoor. Bijzonder was ook de opening van het concert door ons eigen jeugdorkest met een mooie vertolking van het sprookje Peter en de Wolf. De verschillende instrumenten “vertolkten” de dieren die in het verhaal een rol spelen.

Uiteraard gaf de harmonie en het jeugdorkest acte de présence bij de communicantjes, de carnavalsoptocht, de laatste repetitie in de wijk Overheek, de kerkdienst in de Hamboskliniek bij pater Bos en het Kerstconcert in het Köppelke. En ook dit jaar hebben weer vele Klimmense scholieren kennis gemaakt met muziek via het Klinkend Perspectief en mochten weer vele leden een Hafa-diploma ontvangen.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6