Over ons Harmonie

2012

Terugkijkend naar het jaar 2012 komen er heel verschillende gevoelens boven. We hebben afscheid genomen van mensen, nieuwe mensen verwelkomt, er was vreugde en verdriet, kortom alle ingrediënten zoals het leven ons die aanreikt.
Tijdens dit nieuwjaarsconcert namen we afscheid van dirigent Mark Prils. We nemen afscheid met een dubbel gevoel afscheid van een kundig dirigent.
Er werd meteen nadat Mark zijn ontslag indiende een werkgroep geformeerd die op zoek gaat naar een nieuwe dirigent. Vervolgens gaven 3 kandidaten een proefrepetitie waarna nagenoeg unaniem voor Jos Roeden werd gekozen.
Met Jos op de bok komt er nieuw elan in de vereniging en belangrijk; het plezier komt weer terug. De laatste vrijdag van februari geeft Jos zijn 1e repetitie en heeft meteen een uitdaging; 4 weken later, op 25 maart moet de H.Mis opgeluisterd worden bij gelegenheid van de Jaarvergadering en op 6 mei staat Concert Clumma op de agenda! Deze uitdagingen neemt Jos graag aan. Er wordt hard gewerkt en de resultaten blijven niet uit.
Concert Clumma krijgt als concertnaam “La Primavera” en is een mooi licht lenteconcert met prachtige Italiaanse muziek. Als solist is tenor Ben Heijnen gecontracteerd en Rob Waltmans sr. bespeelt het orgel.

In het kader van Klinkend perspectief organiseert De Berggalm ook dit schooljaar weer i.s.m. muziekschool Kerkrade muziekles voor de kinderen van groep 5. Eind mei is de eindpresentatie van project “Klinkend Perspectief”. In zaal Keulen werden ca. 70 ouders van leerlingen van groep 5 verwelkomd en getrakteerd op een heel leuk optreden van het jeugdorkest. We mogen in 2012 met dank aan dit project 7 nieuwe leerlingen noteren. In januari 2013 noteren we ook al 5 nieuwe jeugdleden die in 2012 de eerste 3 maanden gratis kregen. Reden temeer om hiermee door te gaan.

Door de dirigentenwissel zien we ons genoodzaakt om weer uitstel te vragen van concoursdeelname. Dat is niet haalbaar op zo’n korte termijn.
Opeens valt het woord WMC!! En dat spreekt veel leden tot de verbeelding. Het jaar 2013 zal daarom geheel in het teken van de voorbereiding staan op deelname aan het WMC! 29 juni was de buitenrepetitie. Ditmaal op het vernieuwde Dross. de Limpensplein. Het was een heel gezellige avond met veel publiek dat zichtbaar genoot. Normaliter is dat het begin van de zomervakantie maar niet in 2012. Er staat nog een optreden op de agenda;
2 juli gaan we met een bus richting Venlo voor een optreden op de Floriade in Venlo. In de morgen was er tijd om de Floriade te bezoeken, van 4 tot 6 uur moest er gemusiceerd worden in de openlucht. Toch een hele ervaring om op een wereldtentoonstelling te mogen optreden. Terug in Klimmen was het dan eindelijk vakantie!
3 november is dan nog een herfstconcert met Harmonie St. Cecilia uit Maasbracht. Dit concert vindt plaats in de Borenburg.

In 2012 gaat de muzikale groei van het jeugdorkest gestaag door. Zij hebben inmiddels een vol programma. Arno Cremer wordt als jeugdprins uitgeroepen. Begin maart is er een concert in de Hamboskliniek waar Pater Bos hen opwacht samen met vele andere bewoners en bezoekers van de kliniek. Ze genieten zichtbaar van de muziek van ons jeugdorkest. Eind maart is er weer een optreden voor de jeugd van Jem Jam in Cadier en Keer. Jem Jam bestaat uit vrijwilligers die 1x per maand op zaterdag jongeren met een verstandelijke en lichamelijke beperking opvangen en zorgen voor activiteiten voor hen.

In juli speelt ook het jeugdorkest op de Floriade tussen 2 optredens van het grote harmonieorkest. Na thuiskomst is het dan ook voor de jeugdleden eindelijk vakantie.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6